Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetVođa Hamasa Ismail Hanijeh oglasio se nakon gubitka sestre u napadu

Vođa Hamasa Ismail Hanijeh oglasio se nakon gubitka sestre u napadu

Vođa Hamasa, Ismail Hanijeh, dao je izjavu nakon tragičnog gubitka svoje sestre u izraelskom raketnom napadu. Hanijeh je odbacio ideju o bilo kakvom dogovoru koji ne garantuje kraj izraelske ofanzive i prekid vatre.

Hanijeh je istakao da napad na njegovu porodicu neće promijeniti njihovu poziciju ili utjecati na njihov otpor. Prema njegovim riječima, “svaki mučenik u Gazi i Palestini je dio moje porodice”. Izraelskoj vojsci poručio je da neće biti kompromisa i odustajanja, jer krv njihovih šehida zahtijeva odlučnost i nepokolebljivost.

Situacija u Gazi je i dalje napeta, s vazdušnim napadima Izraela i žestokim odgovorom Hamasa. Nakon nedavnog gubitka sestre, Hanijeh je jasno dao do znanja da neće popustiti pod pritiskom i da će nastaviti s odlučnim otporom.

Ova izjava vođe Hamasa će vjerovatno produbiti tenzije između dvije strane, a šta će se dalje dešavati ostaje da se vidi. Međunarodna zajednica nastoji učvrstiti prekid vatre i postići sporazum između Izraela i Hamasa, ali snažna retorika sa obje strane dodatno otežava ovaj proces.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -