Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaNevjerovatna superjahta britanskog milijardera stigla u Kotor

Nevjerovatna superjahta britanskog milijardera stigla u Kotor

Britanski milijarder Džo Luis, vlasnik fudbalskog kluba Totenhem, nedavno je stigao u Kotor sa svojom impresivnom superjahtom. Ovo luksuzno plovilo, dugačko 95 metara, procjenjuje se da vrijedi čak 250 miliona dolara, dok se bogatstvo samog vlasnika procjenjuje na nevjerovatnih 7.3 milijarde dolara, prema navodima Blumberga.

Jahta, koja je porinuta 2017. godine, brzo se svrstala među 25 najvrednijih superjahti na svijetu, zajedno sa onima u vlasništvu bliskoistočnih kraljevskih porodica. Njeno impresivno unutrašnjosti sadrži osam apartmana za goste, heliodrom, teren za padel tenis, spa centar i kino.

Ono što je također privuklo pažnju je da se na ovoj jahti nalazi i kolekcija umjetničkih djela vrijedna preko milijardu dolara koja pripada samom Džo Luisu. Ova kolekcija uključuje impresivna djela umjetnika kao što su Picasso, Freud, Klimt i Degas.

Međutim, nije sve tako ružičasto za ovog osamdesetsedmogodišnjeg milijardera. Početkom prošle godine, optužen je za otkrivanje poslovnih tajni prijateljima, ljubavnim partnerima i saradnicima. Po priznanju krivice u januaru ove godine, izbjegao je zatvorsku kaznu i umjesto toga mora platiti 5 miliona dolara i odslužiti uslovnu kaznu od 3 godine.

Unatoč tim problemima, Džo Luis i dalje uživa u luksuznom životnom stilu koji mu omogućava njegovo impresivno bogatstvo. Kotor je samo nova destinacija na putu njegove superjahte, koja izaziva divljenje i zavist širom svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -