Subota, 28 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaPovrijeđeni maloljetnici nakon pada ringišpila na koncertu Leontine

Povrijeđeni maloljetnici nakon pada ringišpila na koncertu Leontine

Prema prvim informacijama, nekoliko maloljetnika je povrijeđeno nakon što se ringišpil srušio na koncertu popularne pjevačice Leontine. Incident se dogodio nakon što se pjevačica fotografisala sa najmlađim fanovima, dok su neki od njih bili na ringišpilu.

Uzrok pada ringišpila još nije poznat, ali očevici navode da je bio poluprazan, što je moglo izazvati neravnotežu. Srećom, ringišpil je bio manji, pa na njemu nije bilo mnogo djece. Ipak, brza intervencija građana i prisustvo hitne pomoći i policije su ublažili potencijalne ozbiljne posljedice.

Bolnica koja se nalazi preko puta mjesta događaja brzo je preuzela povrijeđene maloljetnike. Njihovo trenutno stanje još nije poznato.

Zooom TV Doboj je objavio videosnimak incidenta na kojem se jasno vidi pad ringišpila. Snimak je postao viralan, a građani masovno pritrčavaju ringišpilu kako bi ga podigli i spasili djecu.

Ovaj incident je alarmantan podsjetnik na potrebu redovnog održavanja i sigurnosnih provjera svih objekata za zabavu, kako bi se izbjegle slične situacije. Povrede djece na ovakvim događanjima su neprihvatljive i moraju biti detaljno istražene kako bi se spriječili budući incidenti.

Organizatori koncerta Leontine, kao i nadležne institucije, trebaju preduzeti sve mjere kako bi se utvrdila odgovornost za ovaj incident i osigurala sigurnost posjetilaca na budućim događanjima.

Svi roditelji su panično sklanjali uplakanu djecu sa ringišpila, koja su se prepala i bila uznemirena zbog nenadane situacije. Njima je pružena psihološka podrška kako bi se što prije oporavili od trauma koje su doživjeli.

Sigurnost djece na javnim događanjima mora biti apsolutni prioritet, a nadamo se da će se ovaj incident koristiti kao podsjetnik da se postupci zaštite i prevencije moraju poboljšati u cilju izbjegavanja neželjenih situacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -