Subota, 28 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaUčenici u posjeti Trening centru u Rajlovcu: Upoznali se s mogućnostima u...

Učenici u posjeti Trening centru u Rajlovcu: Upoznali se s mogućnostima u automobilskoj industriji

Učenici su srdačno dočekani u Trening centru u Rajlovcu, gdje im je detaljno predstavljen koncept obrazovanja te mogućnosti za edukaciju i napredovanje. Tokom posjete, imali su priliku istražiti prostorije Trening centra, uključujući trening vozila i dijelove koji se koriste za edukaciju.

Poseban naglasak stavljen je na elektromobilnost, gdje su učenici imali priliku upoznati se s električnim vozilom ID.3 i principima rada punjača za električna vozila. ova posjeta predstavlja važan korak ka jačanju saradnje između obrazovnih institucija i industrije, omogućavajući mladima da se bolje upoznaju sa savremenim tehnologijama i mogućnostima koje im se nude u automobilskoj industriji.

Nakon kratke pauze, posjeta se nastavila u prostorijama Porsche Inter Auta, gdje su učenici obišli kompletnu servisnu radionicu, lakirnicu te salone brendova Audi, Volkswagen, Seat, Cupra i Porsche. Posjeta je obuhvatila demonstraciju procesa servisiranja i održavanja vozila, pružajući učenicima dublji uvid u različite aspekte rada u automobilskoj industriji.

Iz kompanije Porsche BH poručuju kako ova posjeta predstavlja važan korak ka jačanju saradnje između obrazovnih institucija i industrije. Cilj je omogućiti mladima da se bolje upoznaju sa savremenim tehnologijama i mogućnostima koje im se nude u automobilskoj industriji. Učenici su imali priliku vidjeti detalje rada i proces servisiranja vozila, što će im pomoći u boljem razumijevanju različitih aspekata posla u ovoj industriji.

Posjeta Trening centru u Rajlovcu predstavlja priliku za mlade da se povežu s industrijom i steknu praktična iskustva koja će im biti korisna u budućem obrazovanju i karijeri. Podrška obrazovnim institucijama i saradnja s industrijom ključni su elementi za osiguravanje kvalitetnog obrazovanja i pripremu mladih za tržište rada.

Ova posjeta pokazuje da su kompanije kao što je Porsche BH spremne uložiti u budućnost mladih generacija i pružiti im priliku da se upoznaju s različitim aspektima rada u automobilskoj industriji. To je važan korak ka razvoju kompetentne i stručne radne snage u Bosni i Hercegovini.

Učenici su s oduševljenjem i interesovanjem pratili predstavljene sadržaje i izrazili želju da se u budućnosti više upuste u ovakve vrste posjeta i praktičnih obuka. Ova posjeta je samo jedan od koraka ka daljnjem jačanju saradnje između obrazovnih institucija i industrije, što će omogućiti mladima da steknu vještine i znanja koja su ključna za uspješnu karijeru u automobilskoj industriji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -