Subota, 28 Septembra, 2024
HomeSportNogometDerbi Hrvatske i Italije odlučuje o plasmanu u nokaut-fazu

Derbi Hrvatske i Italije odlučuje o plasmanu u nokaut-fazu

U grupi B Evropskog prvenstva, Španija već osigurala prvo mjesto, dok se Hrvatska i Italija bore za prolaz dalje. Večeras je na rasporedu pravi derbi evropskog nogometa i “rat” između ove dvije selekcije.

Hrvatskoj je neophodna pobjeda nad Italijom kako bi se plasirala u nokaut-fazu, s obzirom da ima samo jedan bod nakon dva odigrana meča. Selektor Zlatko Dalić najavio je određene rotacije u timu, što bi moglo dovesti do izostanka dvije legende – Ivana Perišića i Marcela Brozovića. Ova dva igrača nisu pružila očekivane igre na početku Eura.

Ukoliko Hrvatska ne ostvari pobjedu nad Italijom, postoji mogućnost da obe selekcije prođu dalje, ali je jasno da Vatreni moraju ići na pobjedu. Branitelji titule također nisu impresionirali svojim igrama do sada.

Važno je napomenuti da će drugoplasirana ekipa iz ove grupe igrati protiv Švicarske u osmini finala. Ovaj par čeka ili Hrvatsku ili Italiju, u zavisnosti koja ekipa zauzme drugu poziciju u grupi.

Ukoliko Hrvatska pobijedi Italiju, a Albanija ne uspije pobijediti Španiju, Hrvatska će se plasirati na drugu poziciju i u osmini finala igraće protiv Švicarske. Slična situacija je i za Italiju, koja će proći dalje ukoliko bude remi između Albanije i Španije.

Derbi između Hrvatske i Italije donosi uzbuđenje i neizvjesnost, a rezultat ovog meča odlučit će o sudbini ovih timova na prvenstvu. Svi ljubitelji nogometa s nestrpljenjem iščekuju večerašnji meč.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -