Subota, 28 Septembra, 2024
HomeShowbizzElon Musk i partnerica dobili još jedno dijete, broj potomaka se popeo...

Elon Musk i partnerica dobili još jedno dijete, broj potomaka se popeo na 11

Elon Musk, suosnivač i izvršni direktor kompanija Tesla i SpaceX, postao je ponosni otac po jedanaesti put. Musk i njegova partnerica, 38-godišnja muzička umjetnica Claire Boucher, poznata kao Grimes, nedavno su dobili blizance koje su nazvali Strider i Azure.

Ovi mališani stigli su samo mjesec dana nakon što je par dobio kćerku po imenu Exa Dark Sideræl, poznatu kao Y, putem surogat majke. Musk je također otac sinova Techno Mechanicus i X AE A-XII sa Grimes.

Ovaj 50-godišnji milijarder ima i šestoro djece sa svojom bivšom suprugom Justine Musk, s kojom je bio u braku od 2000. do 2008. godine. Blizanci Griffin i Vivian rođeni su 2004. godine, a dvije godine kasnije par je dobio trojke Kaia, Saxona i Damiana.

Međutim, obitelj nije bila pošteđena tragedije. Sin Nevada, rođen 2002. godine, preminuo je nedugo nakon rođenja zbog sindroma iznenadne smrti dojenčadi. Musk je o tom bolnom gubitku javno govorio, izražavajući duboko tugu.

Elon Musk je oduvijek bio otvoreno izražavao želju za velikom obitelji. U jednoj izjavi iz 2022. godine, on je izjavio: “Smanjenje nataliteta najveća je opasnost s kojom se civilizacija suočava, do sada.”

Ova vijest o novim članovima obitelji Muska izazvala je veliko interesovanje javnosti. Obožavaoci širom svijeta očekuju s nestrpljenjem da vide kako će se ovaj ekscentrični milijarder prilagoditi roditeljskim obavezama devetero djece.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -