Subota, 28 Septembra, 2024
HomeShowbizzGlumac Ermin Štukan ponovo zadržan na granici između BiH i Srbije

Glumac Ermin Štukan ponovo zadržan na granici između BiH i Srbije

Bosanskohercegovački glumac Ermin Štukan ponovo je zadržan na graničnom prelazu između Bosne i Hercegovine i Srbije. Vijest su za portal Nova.rs potvrdili njegovi advokati Sead Spahović i Ahmed Delimeđac. Štukan je odveden u policijsku stanicu zbog nepoznatih razloga.

Sjećamo se da je sredinom juna prošle godine Štukan bio zadržan na istom graničnom prelazu nekoliko sati. Ovo se dogodilo nakon što je podržao proteste “Srbija protiv nasilja” i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu. Tada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Štukana nazvao “kriminalcem”, a dnevni list “Politika” “muslimanskim ekstremistom”.

Štukan je bio veoma razočaran ovim događajem jer je zbog zabrane ulaska u Srbiju izgubio nekoliko dogovorenih projekata i glavnih uloga. Prošle godine u augustu je za Klix.ba izjavio: “Nisam siguran da li ima neka potjernica. Pričao sam s Ambasadom Srbije. Rekli su da ne mogu dobiti takvu informaciju. Oni su zvali BIA-u i ni oni ne mogu dobiti informaciju. Ni naša ambasada također to nije mogla. Sada pokušavam to uraditi preko Ministarstva vanjskih poslova. Mislim da ću na kraju ipak sjesti na motor i otići na granicu pa šta bude.”

Detalji o novom zadržavanju Ermina Štukana na granici između BiH i Srbije još nisu poznati. Ostaje nam da čekamo nova saopćenja i informacije o ovom slučaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -