Subota, 28 Septembra, 2024
HomeNajnovijePredstava "Legenda o rijeci Neretvi" oduševila mališane u Mostaru

Predstava “Legenda o rijeci Neretvi” oduševila mališane u Mostaru

Na sceni Pozorišta lutaka u Mostaru danas je odigrana predstava “Legenda o rijeci Neretvi” autora Muhameda Hamice Nametka, a u režiji Nedžada Maksumića i Armina Filipovića. Riječ je o predstavi koja je prije nepunih deset dana imala svoju premijernu izvedbu, javlja Anadolija.

Dječiji dramski lutkarski studio Pozorišta lutaka u Mostaru ove godine je radio predstavu “Legenda o rijeci Neretvi” prema jednoj staroj mostarskoj legendi koju je na papir stavio Muhamed Hamica Nametak, stari član PLM-a i prvi poslijeratni direktor ove naše kuće. Ova predstava je rezultat zajedničkog rada mladog režiserskog dvojca, Armina Filipovića i Nedžada Maksumića, uz dramsko-pedagoško vodstvo Adele Lerić.

Umjetnički direktor Pozorišta lutaka u Mostaru, Nedžad Maksumić, istakao je da je ovo predstava koju su djeca napravila za djecu, roditelje i ljubitelje lutkarske umjetnosti. “Legenda o rijeci Neretvi” je pravi put na kojem djeca, koja se bave pozorištem, trebaju odrastati.

Predstava je izvedena u sklopu “Mostarskog ljeta”, a publika je bila oduševljena maštovitom i emotivnom pričom o nepoznatom došljaku žute kose koji je nestao u Neretvi. Glavni likovi su mališani, učenici mostarskih osnovnih škola, koji su se hrabro suočili sa zahtjevnim zadatkom.

Naredna izvedba u okviru “Mostarskog ljeta” je predstava “Lutke Sapiens” u režiji Ines Pašić koja će biti odigrana u Pozorištu lutaka u srijedu (26. juna) u 20 sati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -