Subota, 28 Septembra, 2024
HomeSportNogometMeksiko teže od očekivanog svladao Jamajku na Copa Americi

Meksiko teže od očekivanog svladao Jamajku na Copa Americi

Nakon uspješne pobjede Argentine nad Kanadom i remija Čilea i Perua, sinoć su odigrane i utakmice u grupi B Copa Americe. U prvom meču večeri, nogometaši Meksika su se teže od očekivanog izborili za tri boda protiv selekcije Jamajke rezultatom 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Gerardo Arteaga iz Monterreya u 69. minuti. Meksiko je dominirao tokom većeg dijela utakmice, ali se susreo s čvrstom odbranom Jamajke koja nije dopustila veći broj golova.

Vrijedno je spomenuti da je selekcija Jamajke na ovogodišnjoj Copa Americi nastupila s mladim i talentiranim igračima iz engleske Premier lige. Nogometni savez Jamajke provodi projekat već dvije godine u kojem traže igrače koji imaju jamajčanske korijene, ali su rođeni i odrasli u Engleskoj, gdje su stekli nogometno iskustvo.

Na terenu su se našli igrači poput Michaila Antonioa, Demaraija Graya, Bobbyja De Cordove-Reida, Ethana Pinnocka i Dextera Lembikise, koji su dali svoj doprinos ekipi.

U drugoj utakmici večeri, Ekvador, koji je do tada slovio kao favorit u susretu sa Venecuelom, doživio je iznenađujući poraz rezultatom 2:1. Ekvador je poveo golom Jeremyja Sarmienta u 40. minuti, ali su igrači Venecuele uspjeli preokrenuti rezultat zahvaljujući igraču više na terenu.

Jhonder Cadiz i Eduard Bello su postigli golove koji su donijeli pobjedu Venecueli. Ovaj poraz Ekvadora predstavlja jedno od prvih iznenađenja na Copa Americi.

Copa America nastavlja svojim tokom s nizom uzbudljivih utakmica i igranjem kvalifikacija za daljnje faze takmičenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -