Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetStravičan napad ruskih vođenih bombi na grad Harkov u Ukrajini

Stravičan napad ruskih vođenih bombi na grad Harkov u Ukrajini

Na društvenim mrežama se pojavio snimak koji šokira svijet – trenutak kada ruske vođene bombe pogode Harkov, drugi najveći grad Ukrajine. Napad se dogodio u subotu, a bio je razoran. Tri osobe su izgubile živote, dok je još 52 ranjeno. Snimak koji je brzo obišao internet prikazuje ženu koja hoda ulicom u trenutku kada pada granata. Čudesno, ona je nekako preživjela eksploziju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski se oglasio povodom ovog terorističkog napada. Izjavio je kako ovaj ruski teror mora biti zaustavljen i da je to moguće postići. Zelenski je apelovao na snažne odluke njegovih partnerskih zemalja kako bi se suprotstavili ruskim teroristima i njihovoj vojnoj avijaciji.

Prema Zelenskijevim tvrdnjama, ruske snage su u junu ispalile više od 2.400 vođenih bombi na ukrajinske ciljeve, od kojih je 700 bilo usmjereno na Harkov. Međutim, predsjednik je naglasio da je značajno smanjenje raketnog terora dokaz da je moguće zaštititi gradove i zajednice od ruskih napada.

Zelenski je istakao da je njegovoj zemlji potrebna obećana vojna pomoć kako bi ojačala svoju odbranu. Ova strašna situacija još jednom podsjeća na važnost međunarodne podrške i pomoći u očuvanju mira i sigurnosti u Ukrajini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -