Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetSrbija diskretno povećava prodaju municije Zapadu, Vučić to vidi kao poslovnu priliku

Srbija diskretno povećava prodaju municije Zapadu, Vučić to vidi kao poslovnu priliku

Prema izvještaju lista, Srbija je započela diskretno povećavati prodaju municije Zapadu, što je rezultiralo jačanjem svoje vojne sposobnosti i jačanjem odbrane Ukrajine. Unatoč tome, Srbija je jedna od samo dvije evropske zemlje koje se nisu pridružile zapadnim sankcijama Rusiji.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, potvrdio je vijest navodeći da je informacija o vrijednosti municije uglavnom tačna i predstavivši prodaju kao poslovnu priliku za zemlju. “Ovo je dio našeg ekonomskog preporoda i važno za nas. Da, mi izvozimo našu municiju. Ne možemo izvoziti u Ukrajinu ili u Rusiju, ali imamo mnogo ugovora sa Amerikancima, Špancima, Česima i drugima. Šta oni s tim rade na kraju je njihov posao”, izjavio je Vučić.

Predsjednik Srbije je također istaknuo da, iako zna gdje odlazi municija, to nije njegov posao. “Moj posao je osigurati da sa svojom municijom poslujemo legalno i da je prodajemo. Moramo se brinuti za svoje ljude, i to je sve što mogu reći. Imamo prijatelje i u Kijevu i u Moskvi. Ovo su naša braća Slaveni”, dodao je Vučić.

Na pitanje o tačnosti cifre koja se spominje u izvještaju, Vučić je naveo da se radi o zaradi ostvarenoj u periodu od dvije do tri godine, a ne samo jednoj.

Ovaj potez Srbije izazvao je određenu pažnju i kontroverzu. Dok neki smatraju da je to legitimna poslovna prilika za zemlju koja želi ojačati svoju ekonomiju, drugi se pitaju o moralnosti izvoza municije u zemlje koje suočavaju sa vojnim sukobima.

Iako je tačno da je Srbija suverena zemlja i ima pravo na donošenje vlastitih odluka, važno je osigurati da poslovanje municijom bude u skladu sa zakonskim propisima i etičkim standardima.

Ostaje vidjeti kako će se dalje razvijati situacija i kakve će posljedice ovaj potez imati na odnose između Srbije, Zapada i Rusije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -