Subota, 28 Septembra, 2024
HomeNajnovijeSARTR prikazuje Šekspirovu dramu "Othello"

SARTR prikazuje Šekspirovu dramu “Othello”

Sarajevski ratni teatar (SARTR), u saradnji sa zagrebačkim kazalištem Ulysses, večeras u 20:00 sati će izvesti Šekspirovu dramu “Othello”. Ova koprodukcija je rezultat zajedničkog rada renomirane rediteljice Oksane Dmitriieve i dramaturginje Nejre Babić.

U predstavi će glumiti Ermin Bravo, Alban Ukaj, Ana Marija Brđanović, Davor Sabo, Maja Salkić, Jasenko Pašić, Snežana Bogićević, Adnan Kreso, Mak Čengić i Alen Konjicija. Saradnici na projektu su Rade Šerbedžija i Lenka Udovički.

“Othello” je jedno od najpoznatijih Šekspirovih djela i govori o ljubavi, zavisti i opasnim intriga koje se dešavaju zbog takvih osjećaja. Ova drama će sigurno oduševiti ljubitelje kazališta i klasične književnosti.

Za sutrašnje jutro, u 11:00 sati, Pozorište mladih iz Sarajeva će izvesti dječiju predstavu “Cvrčak i mrav” po tekstu Radeta Pavelkića. Predstavu je režirao Adis Bakrač.

U ovoj veseloj predstavi igraju Edin Avdagić, Edis Bilić, Suada Ahmetašević, Elma Ahmetović, Ajla Cabrera i Mirza Dervišić. Dječija predstava “Cvrčak i mrav” je inspirisana poznatom basnom, ali sa modernim i zabavnim elementima koje će sigurno obradovati najmlađu publiku.

Obje predstave su dio bogatog kulturnog programa grada Sarajeva i prilika su da ljubitelji umjetnosti uživaju u vrhunskim izvedbama. Ukoliko želite osjetiti pravu čaroliju kazališta, nemojte propustiti ove sjajne produkcije!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -