Subota, 28 Septembra, 2024
HomeLjepotaNesvakidašnji prsten izazvao zanimanje korisnika društvenih mreža

Nesvakidašnji prsten izazvao zanimanje korisnika društvenih mreža

Jedan snimak na društvenim mrežama nedavno je postao viralan, izazivajući brojne reakcije korisnika. Na snimku se vidi prsten za zaruke koji izgleda potpuno drugačije od tradicionalnih i uobičajenih. Autor snimka je na društvenoj mreži istakao da trebamo normalizovati pokazivanje svih vrsta prstena, čak i ako nemaju veliki dijamant.

Snimak je do sada pregledan više od sedam miliona puta, a komentari korisnika su podijeljeni. Dok neki smatraju da ovakav prsten nije po njihovom ukusu i da ga nikada ne bi nosili, drugi su otvoreniji i ne vide ništa sporno u njemu.

“Plakala bih”, “Odbila bih ga kada bi mi ovo poklonio. Užas”, “Jesam li jedina koja misli da je ovaj prsten mnogo bolji od onih s velikim dijamantom”, “Negativne komentare pišu žene koje ni nemaju zaručnički prsten. Čestitam, djevojko”, neki su od komentara koji su se mogli vidjeti ispod snimka.

Zanimljivo je spomenuti da korijeni običaja darivanja zaručničkih prstena potječu iz jevrejske kulture, još prije vremena Abrahama. Grčki i rimski običaji također su prihvatili ovaj običaj. Iz rimskog bračnog prava potječe tradicija darivanja zaručničkih prstena.

Ova priča nas podsjeća da svako ima svoje preferencije i da se ljepota nalazi u različitosti. Svaki prsten, bez obzira na veličinu dijamanta ili njegov izgled, predstavlja ljubav i obavezu između dvoje ljudi. Ono što je važno jeste da oba partnera budu zadovoljna i srećna s odabranim prstenom za zaruke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -