Subota, 28 Septembra, 2024
HomeLjepotaJupiter ulazi u znak Blizanaca: Velike prilike i izazovi za osobe rođene...

Jupiter ulazi u znak Blizanaca: Velike prilike i izazovi za osobe rođene u određenim razdobljima

Jupiter, planeta blagostanja, bogatstva, radosti, sreće i velikodušnosti, upravo je ušao u novi znak Zodijaka – Blizance. Ova planetarna promjena donosi sa sobom velike prilike, ali i izazove za sve nas. Jupiter će ostati u znaku Blizanaca nešto više od godinu dana, do 9. juna 2025. godine.

Kada je riječ o horoskopu, Jupiter u Blizancima može biti malo zbunjujući. U jednom razdoblju donosi velike prilike, mogućnost pomjeranja granica u nekom području života, ostvarenje dugogodišnjih težnji ili dostizanje novog nivoa u određenom poduhvatu. Međutim, u drugom razdoblju donosi intenzivnu napetost, borbu za novi životni standard i iskorištenje prilika koje su nam date.

Ovu turbulentnu energiju Jupitera u Blizancima vidjet ćemo zbog njegovog kvadrata sa Saturnom, koji će trajati veći dio Jupiterovog boravka u ovom znaku. Od avgusta 2024. očekuju nas ozbiljne prepreke u realizaciji nekih planova, što će zahtijevati veliku potrošnju energije i životne snage. Može se desiti da ćemo se morati boriti za svoje nove prilike i poboljšanja koja smo dobili u povoljnom periodu Jupitera, od januara do kraja jula.

Osobe koje će najviše osjetiti utjecaj Jupitera u Blizancima su one rođene u određenim razdobljima, kao i one koje će 2024. napuniti 12, 24, 36, 48, 60, 72 i 84 godine. Prethodni put kada je Jupiter bio u Blizancima bio je od jula 1988. do jula 1989., zatim od juna 2000. do jula 2001. i na kraju od juna 2012. do juna 2013. Ovo je važno imati u vidu jer će ove osobe najviše osjetiti promjene u svojim životima i uticaj ovog tranzita.

U narednom razdoblju, ove osobe ulaze u vrlo specifičnu fazu koja im pruža priliku za postavljanje novih ciljeva u karijeri i profesionalnoj sferi, kao i za uspon na društvenoj ljestvici. Ako karijera nije prioritet za njih, mogu preispitati svoje sklonosti, promijeniti prioritet životnih vrijednosti ili ključne poglede na svijet. Njihova životna filozofija će doživjeti promjene koje će utjecati na njih u narednih 12 godina – zato je ovo razdoblje toliko važno.

Ova promjena također može donijeti blagoslove u obliku sklapanja braka, dolaska prinove, dolaska unuka, započinjanja novog koraka u obrazovanju, novog projekta, kupovine nove nekretnine ili selidbe, promjene posla ili pronalaska prvog posla te značajnog materijalnog napretka koji će uticati na njihov autoritet i status u društvu.

Jupiter u Blizancima nam nudi velike prilike, ali istovremeno traži od nas da budemo spremni suočiti se sa izazovima koje nam donosi. Bez obzira na to u kojoj mjeri možemo osjetiti uticaj ovog tranzita, važno je da ostanemo otvoreni za promjene i spremni iskoristiti sve mogućnosti koje su nam na raspolaganju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -