Subota, 28 Septembra, 2024
HomeKosarkaLakersi šokirali ljubitelje košarke: JJ Redick novi trener!

Lakersi šokirali ljubitelje košarke: JJ Redick novi trener!

Nakon nedavnih otpuštanja i mnogih pregovora, Los Angeles Lakersi su iznenadili javnost imenovanjem JJ Redicka za novog trenera ekipe. Redick je igrao 15 godina u NBA ligi, te je poznat kao jedan od najboljih šutera svog vremena. Iako je nedostajalo trenerskog iskustva, čelnici Lakersa su impresionirani njegovom košarkaškom inteligencijom i povezanosti s LeBronom Jamesom.

Dolazak Redicka na trenersku poziciju u Lakersima izazvao je mješovite reakcije među navijačima. S obzirom na njegovu impresivnu koledž karijeru na Dukeu i uspjehe u NBA ligi, mnogi se nadaju da će Redick uspjeti ostvariti sličan uspjeh kao trener. Međutim, neki skeptici sumnjaju u njegovu sposobnost da se brzo prilagodi novoj ulozi.

Otkazivanje pregovora s Danom Hurleyjem, koji je osvojio NCAA ligu s Connecticutom ove godine, dovelo je do iznenađujućeg preokreta u izboru trenera. Hurley je odbio šestogodišnji ugovor vrijedan 70 miliona dolara, što je izazvalo šok među ljubiteljima Lakersa. Pelinka se potom okrenuo Redicku koji je momentalno prihvatio četverogodišnji ugovor.

Unatoč nedostatku iskustva u treniranju, Lakersi se nadaju da će Redickova inteligencija i poznavanje igre biti dovoljno da vodi tim. Pored toga, činjenica da je blizak prijatelj s LeBronom Jamesom može biti ključni faktor u odluci Jamesa da ostane u Los Angelesu za sljedeću sezonu.

Ovo je definitivno hrabar potez Lakersa i vrijeme će pokazati je li Redickova strast i znanje o igri dovoljno za uspjeh na klupi Lakersa. Fanovi s nestrpljenjem iščekuju početak nove sezone kako bi vidjeli kako će Redick voditi tim prema novim visinama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -