Subota, 28 Septembra, 2024
HomeOstali sportoviNajbolji mladi bokseri Evrope stižu u Sarajevo na prestižno takmičenje

Najbolji mladi bokseri Evrope stižu u Sarajevo na prestižno takmičenje

U Sarajevu će se održati prestižno takmičenje koje će okupiti najbolje mlade boksere iz cijele Evrope. Sportisti će se boriti za titulu evropskog prvaka u svojim kategorijama. Ovo takmičenje, koje će trajati sedmicu dana, privući će stotine sportista iz preko 28 zemalja.

Takmičenje će se održati u sportskoj dvorani hotela Hills na Ilidži, koja će biti prilagođena za potrebe ovog vrhunskog sportskog spektakla. Organizatori su uložili mnogo truda i rada kako bi napravili ovaj rezultat. Ujedinjeni sportski radnici iz cijele zemlje su se angažirali kako bi sve bilo spremno za ovaj događaj.

“Radimo Sarajevo, a uskoro slijedi i organizacija prvenstva u drugoj kategoriji u Banjoj Luci. Dokazali smo i pokazali koliko sport može da povezuje. Bilo je dosta prepreka, ali smo uspjeli organizirati ovo takmičenje bez mnogo podrške institucija. Veliko hvala brojnim volonterima i sjajnoj ekipi koja stoji iza organizacije ovog događaja”, izjavio je Adnan Pašić, generalni sekretar Bokserskog saveza BiH.

Ovo takmičenje nije samo prilika za gledanje budućnosti evropskog boksa, već i promoviranje vrijednosti sporta poput discipline, posvećenosti i fer-pleja. Sarajevo će kroz ovaj događaj dodatno učvrstiti svoju poziciju na sportskoj karti Evrope i svijeta. Iz Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine pozvali su sve ljubitelje sporta da podrže mlade boksere u ostvarivanju njihovih snova.

“Dolazi nam vrh Međunarodne bokserske asocijacije i Evropske bokserske konfederacije. EUBC i IBA su prepoznale BiH kao rasadnik talenata za ovaj sport, nas kao prave domaćine i kao ljude koji su spremni napraviti čudo. Olimpijski boks se vraća kući”, zaključio je Pašić.

Pozivajući sve zainteresovane, Adnan Pašić je istaknuo da su vrata turnira otvorena za sve, a ulaz je slobodan. Ovo takmičenje će sigurno donijeti uzbuđenje i inspiraciju za sve prisutne i ostati posebno iskustvo za mlade boksere koji se nadaju ostvariti svoje snove.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -