Subota, 28 Septembra, 2024
HomeSvijetHOROR U NJEMAČKOJ: Muškarac pokušao ubiti suprugu i djecu, pa zapalio stan

HOROR U NJEMAČKOJ: Muškarac pokušao ubiti suprugu i djecu, pa zapalio stan

U jezivom zločinu koji se dogodio u Bad Minsterajfelu u Njemačkoj, muškarac (34) uhapšen je pod sumnjom da je pokušao ubiti svoju suprugu i njihovu djecu. Prema navodima policije, osumnjičeni je izbo ženu (33) i dvoje od troje djece nožem, nakon čega je zapalio njihov dom.

Stravičan incident odigrao se u ranim jutarnjim satima između utorka i srijede. Hitna pomoć je brzo reagirala te su žena i djeca prevezeni u bolnicu s teškim tjelesnim povredama opasnim po život. Treće dijete, koje je bilo prisutno u stanu, također je prevezeno u bolnicu zbog udisanja dima.

Stan u kojem su živjeli planuo je u požaru koji je brzo zahvatio čitavu zgradu od 14 stanova. Vatrogasci su se hrabro borili s plamenom i trajalo je nekoliko sati prije nego su uspjeli ugasiti vatru. Na svu sreću, nema izvještaja o drugim povrijeđenim osobama.

Policija je brzo pokrenula potragu za osumnjičenim muškarcem i uspjela ga uhvatiti na autoputu, otprilike 60 kilometara udaljenom od mjesta zločina. Prema medijskim izvještajima, osumnjičeni je njemački državljanin koji do sada nije bio poznat policiji.

Istražitelji tek trebaju utvrditi motiv napada i detalje koji su doveli do ove užasne tragedije. Prema preliminarnim informacijama, nema prethodnih prijava o nasilju u ovoj porodici, što je još uvijek šokantno.

Ovaj okrutni zločin šokirao je lokalnu zajednicu i ukazao na važnost podrške i prevencije u borbi protiv nasilja u porodici. Sve nadležne institucije moraju zajednički raditi na osnaživanju žrtava i pružanju podrške kako bi se ovakve tragedije spriječile ubuduće.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -