Subota, 28 Septembra, 2024
HomeSvijetNajnoviji napad izraelske vojske u Gazi rezultirao smrću 12 osoba u izbjegličkom...

Najnoviji napad izraelske vojske u Gazi rezultirao smrću 12 osoba u izbjegličkom kampu Nuseirat

Prema najnovijem izvještaju Al Jazeere, izraelska vojska izvela je novi napad u izbjegličkom kampu Nuseirat, rezultirajući smrću najmanje 12 osoba. Prethodno je potvrđeno da je sedam osoba ubijeno u napadu na kuću, dok je pet osoba ubijeno u odvojenom napadu unutar kampa.

Napad se dogodio nakon što je izraelska vojska sprovela “smrtonosnu operaciju spašavanja” kako bi oslobodila četiri izraelska zarobljenika koji su bili držani u kampu Nuseirat. Ta operacija izvedena je osmog juna, što je rezultiralo smrću 274 raseljena Palestinca.

Prema prvobitnim izvještajima Al Jazeere, sinoćnji napad je izveden avionskim udarima na porodičnu kuću porodice al-Madhoun u Nuseiratu.

Izraelska vojska je u ponedjeljak pauzirala operacije u dijelovima južnog Pojasa Gaze kako bi se omogućilo dostavljanje hrane i drugih životnih potrepština civilima. Međutim, napadi su nastavljeni najintenzivnije u centralnom dijelu Gaze, što je kulminiralo sinoćnjim napadom.

Situacija na terenu u Gazi i dalje je izuzetno napeta, s kontinuiranim nasiljem i gubicima na svim stranama. Međunarodna zajednica poziva na obustavu sukoba i hitno rješavanje ovog humanitarnog kriznog stanja.

Očekuje se da će izraelska vojska nastaviti sa svojim operacijama u Gazi, dok Palestinci i međunarodna zajednica traže okončanje nasilja i postizanje trajnog mira.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -