Subota, 28 Septembra, 2024
HomeSportNogometBelgija propušta šanse i na rubu poraza protiv Slovačke

Belgija propušta šanse i na rubu poraza protiv Slovačke

Na prijateljskoj utakmici između Belgije i Slovačke, Belgija se sve više muči da stvori prilike i izbjegne poraz. U 81. minuti utakmice, situacija izgleda sve teže za Belgiju. Nakon što su se propisno ispromašivali tokom cijele utakmice, Belgijanci se suočavaju sa sve manje preostalog vremena za povratak.

Jedan od najupečatljivih trenutaka dogodio se u 63. minuti, kada je Bakayoko šutirao na prazan gol s pet metara udaljenosti. Međutim, slovački igrač je hrabro intervenisao i spasio svoju ekipu od sigurnog gola. Samo minut kasnije, Lukaku je imao još jednu veliku šansu, ali je njegov udarac završio na vanjskom dijelu mreže.

Unatoč nizu propuštenih prilika, Belgija je uspjela postići gol preko Lukakua u 56. minuti. Nažalost, taj pogodak je poništen zbog ofsajda napadača Roma. Taj kontroverzni trenutak dodatno je frustrirao belgijski tim.

Drugo poluvrijeme je počelo, ali Belgija mora pronaći način da se vrati u utakmicu i izbjegne poraz. Sve je manje vremena za Belgiju da preokrene rezultat, ali moraju pronaći svoje šanse i realizirati ih.

Ova utakmica između Belgije i Slovačke, unatoč izazovima s kojima se Belgija suočava, još uvijek ima potencijal za preokret. Pitanje je može li belgijski tim iskoristiti svoje prilike i izbjeći poraz.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -