Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeRegijaPredsjednik Vlade RH Andrej Plenković uputio čestitku muslimanima povodom Kurban-bajrama

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković uputio čestitku muslimanima povodom Kurban-bajrama

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, poslao je srdačnu čestitku predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj, muftiji Azizu efendiji Hasanoviću, kao i svim građankama i građanima muslimanskog vjeroispovijedanja u povodu blagdana Kurban-bajrama.

“U ime Vlade, Islamske vjerske zajednice i svih muslimanskih vjernika, čestitam vam najznačajniji islamski blagdan, s nadom da ćete ga provesti u miru i veselju”, napisao je hrvatski premijer u svojoj čestitki.

Plenković je također izrazio želju da ovo vrijeme odricanja i žrtve donese obilje zdravlja, uspjeha i osobnog zadovoljstva svim muslimanskim vjernicima. Naglasio je važnost kulture dijaloga, tolerancije i međusobnog uvažavanja u društvu, te istaknuo da će Vlada nastaviti njegovati te vrijednosti u suradnji s Islamskom zajednicom.

“Hrvatska Vlada smatra Islamsku zajednicu važnim sastavnim dijelom našeg društva i radujemo se daljnjoj uspješnoj suradnji”, poručio je Plenković.

U zaključku svoje čestitke, Plenković je još jednom uputio najiskrenije čestitke i poželio muslimanskim vjernicima da radost Kurban-bajrama podijele sa svojim obiteljima i prijateljima.

Vijest je prenijela Hina, a Plenkovićeva čestitka ističe važnost jednakosti i poštovanja različitih vjerskih zajednica u Hrvatskoj, te dodaje jedan novi dodatak hrvatskom SEO optimizaciji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -