Subota, 28 Septembra, 2024
HomeZanimljivostiZanimljivostiPet ključnih simbola na etiketi odjeće koje trebate znati

Pet ključnih simbola na etiketi odjeće koje trebate znati

Etikete na odjeći često sadrže niz simbola koji mogu biti poprilično zbunjujući za mnoge ljude. Međutim, upoznavanje s ovim simbolima može biti od ključne važnosti kako bi se izbjegle potencijalne štete i očuvao izgled odjeće.

Među pet ključnih simbola na etiketi odjeće koji su često nejasni su simboli vezani za upotrebu izbjeljivača. Naime, trokut je simbol koji možete pronaći na etiketi odjeće i može se javiti u nekoliko različitih varijanti.

Ako je trokut prazan, to znači da je sigurno koristiti izbjeljivač na odjeći. Ovo je važno znati kako biste bili sigurni da svoju odjeću održavate čistom i bijelom.

S druge strane, ako je trokut precrtan, to znači da se odjeća ne smije izbjeljivati. Koristite izbjeljivač na ovakvoj odjeći moglo bi dovesti do oštećenja materijala ili iskrivljenog izgleda.

Ponekad se može pojaviti i trokut sa slovima “CL” unutar njega. Ovaj simbol znači da se može koristiti izbjeljivač bez klora. Izbjeljivači koji sadrže klor mogu biti agresivni i štetni za neke vrste odjeće.

Stoga, obratite pažnju na simbole na etiketi odjeće kako biste bili sigurni da je pravilno održavate. Nepoštivanje preporuka može rezultirati skupljanjem odjeće ili oštećenjem materijala. Budite pažljivi i sačuvajte svoju odjeću dugotrajnom i kvalitetnom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -