Subota, 28 Septembra, 2024
HomeSportNogometEmir Kusturica otkriva svoju nogometnu strast i izbor kluba koji navija

Emir Kusturica otkriva svoju nogometnu strast i izbor kluba koji navija

Poznati redatelj Emir Kusturica nedavno je otkrio malo poznate detalje o svojoj nogometnoj strasti i izboru kluba za koji navija. Iako je Kusturica rođen u Sarajevu, malo je poznato da je trenirao nogomet u pionirima, ali da je istinski navijač Željezničara.

“To je neka strast, vidio sam kako to ovdje biva. To je strast koja se načne naslijeđem, a onda to postaje jedna sinteza društveno-politička, historijska”, istaknuo je Kusturica.

Kusturica je objasnio da je za Željezničar navijao zato što je bio radnički tim, dok je Sarajevo bio tim pitara, odnosno građanskog života. Ime Željezničara dolazi od slojeva koji su nastanjivali siromašna područja, a Kusturica se prisjetio kako je desni bek Želje bio pružni radnik. Ova socijalna konekcija privukla je Kusturicu da podržava Želju.

Unatoč tome, Kusturica je također otkrio razloge zašto navija za Partizan. On je objasnio da je njegova tetka bila prvoborac, dok je njegov otac bio zaljubljen u Beograd. S obzirom na to da je Kusturica zbog svoje obiteljske tradicije često boravio u Beogradu, zavolio je Partizan zbog tog ambijenta.

Emir Kusturica nedavno je najavio snimanje svog novog filma “Inžinjer lakih šetnji” u Rusiji, dodatno najavljujući svoju bliskost s tim područjem.

Čini se da je redatelj ne samo majstor filma, već i strastveni nogometni navijač s zanimljivim razlozima za svoj izbor kluba koji podržava.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -