Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSvijetSvijetMafija prijetnja samitu G7 u Italiji

Mafija prijetnja samitu G7 u Italiji

Premijerka Italije Giorgia Meloni najavila je samit lidera G7 zemalja koji će se održati u ekskluzivnom odmaralištu između Barija i Brindisija. Međutim, najnoviji izvještaj ministra unutrašnjih poslova Mattea Piantedosija ukazuje na zabrinjavajuću aktivnost mafije u regiji Puglia, gdje će se samit održati.

Izvještaj jasno naglašava da su grupe iz Puglie, iako manje poznate od poznatijih mafijaških organizacija poput ‘Ndraghete ili Camorre, postale sve veća prijetnja. Broj ubistava povezanih s mafijom u regiji povećava se iz dana u dan, dok javne ustanove svakodnevno primaju prijetnje o postavljenim bombama.

Mafija iz Puglie se bavi različitim kriminalnim djelatnostima, uključujući krađu automobila pod prijetnjom oružjem i napade na skupocjene vile koje se nalaze u ovom dijelu Italije. Prema izvještaju ministarstva unutrašnjih poslova, mafijaška grupa ima svoju bazu u gradu Foggia i aktivna je ne samo u Italiji, već i na Balkanu. Posebno su aktivni u gradovima Bari i Brindisi, gdje će se održati samit G7.

Ova informacija izaziva ozbiljnu zabrinutost među političarima i vlastima, jer bi prisustvo ove aktivne mafije moglo ugroziti sigurnost samita G7, koji će okupiti najmoćnije svjetske lidere. Organizatori samita su prisiljeni poduzeti dodatne sigurnosne mjere kako bi osigurali bezbjedno okupljanje lidera i zaštitili ih od bilo kakvih prijetnji ili incidenata.

Iako je Italija poznata po svojim mafijaškim organizacijama, ova nova prijetnja iz Puglie pokazuje kako se mafija stalno prilagođava i širi svoje aktivnosti na nove teritorije. Nadamo se da će vlasti poduzeti oštre mjere u suzbijanju mafijaškog uticaja i osigurati bezbjednost samita G7.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -