Kreatorica ovog recepta inspirisala se desertom sa obale Amalfije, koja je poznata kao najromantičnija obala Italije. Kremasti sorbet od limuna je jednostavan i osvježavajući desert koji možete napraviti kod kuće.
Za ovaj recept trebat će vam limun, krema od kokosa i javorov sirup. Međutim, ako nemate sve sastojke, možete ih prilagoditi. Umjesto kreme od kokosa, možete koristiti čvrsti jogurt, a umjesto javorovog sirupa, med.
Priprema sorbeta je jednostavna. Prvo zamrznite kokosovu kremu u kalupima za led. Zatim pripremite limun – jedan iscijedite, a ostale izrežite prema uputama.
Da biste pripremili limun, odrežite veći dio sa jedne strane i odrežite vrhove sa druge strane tako da limun može stajati uspravno. Ne treba baciti ove dijelove jer će vam kasnije poslužiti.
Nakon što ste izrezali limun, izvadite pulpu i stavite je u zamrzivač. Vrhove limuna stavite na dno izrezanog limuna kako biste zatvorili rupe na dnu.
U blenderu pomiješajte iscijeđeni limun, kockice zamrznute kreme od kokosa, zaleđenu pulpu limuna i javorov sirup ili med. Blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
Kada je smjesa gotova, izvadite limun iz zamrzivača i ulijte smjesu u njega. Vratite u zamrzivač i ostavite da se potpuno stegne, najbolje nekoliko sati.
Kada je sorbet gotov, izvadite ga iz limuna i poslužite ukrašen svježim kriškama limuna. Uživajte u ovom osvježavajućem i laganim desertu.
Ovaj fantastičan kremasti sorbet od limuna će vas oduševiti svojim prefinjenim ukusom. Isprobajte ga i unesite malo italijanskog šarma u svoj dom.