Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzAktivisti oskrnavili portret kralja Čarlsa i pozvali ga na akciju protiv okrutnosti...

Aktivisti oskrnavili portret kralja Čarlsa i pozvali ga na akciju protiv okrutnosti prema životinjama

Dvojica aktivista su oskrnavila prvi zvanični portret kralja Čarlsa u galeriji “Philip Mould” u Londonu na vrlo neobičan način. Na lice kralja su zalijepili likove iz animirane serije “Wallace and Gromit” te stavili papir sa natpisom: “Pogledajte okrutnost na farmama RSPCA”. Očigledno, aktivisti Animal Rising ne podržavaju rad najveće humanitarne organizacije za zaštitu životinja u Velikoj Britaniji, RSPCA. Oni su pozvali kralja da obustavi podršku koju pruža ovoj organizaciji, sve dok se ne odustane od programa Assured Scheme.

Program Assured Scheme, kako piše “Daily Mail”, ima za cilj zaštitu standarda brige o životinjama. Međutim, aktivisti tvrde da su na svakoj farmi pronašli dokaze o okrutnosti prema životinjama, uključujući stravične scene mrtvih i umirućih pilića, mrtvih svinja koje su ostavljene na farmi i lososa kojeg morske vaši jedu živog.

Ova netipična akcija aktivista ima za svrhu privući kraljevu pažnju na užasne prizore koji se dešavaju na farmama odobrenim od strane RSPCA. Kako su izjavili, budući da je kralj Čarls poznat kao veliki obožavalac animirane serije “Wallace i Gromit”, nisu mogli smisliti bolji način da ga zainteresiraju za ovu temu.

Aktivisti kažu da je kralj izrazio senzibilitet prema patnji životinja na britanskim farmama te je sada pravi trenutak da se uključi u ovu problematiku i pozove RSPCA da odustane od programa i iznese istinu o uzgoju životinja.

Ovaj incident u Londonu postao je predmet pažnje medija, a samo vrijeme će pokazati kako će kralj Čarls reagovati na poziv aktivista za akciju protiv okrutnosti prema životinjama na farmama koje podržava RSPCA.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -