Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometAdidas predstavio najpametniju loptu za Evropsko prvenstvo: Fussball Liebe

Adidas predstavio najpametniju loptu za Evropsko prvenstvo: Fussball Liebe

Njemački sportski gigant Adidas predstavio je najnoviju loptu koja će se koristiti na Evropskom prvenstvu u nogometu. Nazvana “Fussball Liebe”, što u prijevodu znači “nogometna ljubav”, ova lopta je posebno dizajnirana za smotru najboljih evropskih nogometnih selekcija.

Adidas će svojim ljubiteljima nogometa omogućiti povratak slavnih modela lopti koje su se proslavile na prošlim izdanjima evropskih prvenstava. Fussball Liebe će pratiti tipične tipove lopti kao što su Telstar, Tango, Etrusco i Europass, ali će donijeti inovaciju u obliku najpametnije lopte dosad.

Ova napredna lopta uključuje Adidasovu tehnologiju Connected Ball koja omogućava slanje najpreciznijih podataka VAR sudijama u realnom vremenu. Također, lopta ima ugrađenu poluautomatsku ofsajd funkciju s ciljem smanjenja vremena čekanja i poticanja bržeg donošenja odluka kod sudija. Sve ovo je moguće zahvaljujući stotinama čipova koji se nalaze u unutrašnjosti lopte.

Predstavljanje Fussball Liebe lopte održano je uz prisustvo tehničkog šefa UEFA-e i legende hrvatskog nogometa Zvonimira Bobana. On je izrazio uvjerenje da će ova lopta označiti novi korak ka izvrsnosti u svijetu nogometa. Adidas je posvećen tome da svaki aspekt lopte održava najviše standarde kvaliteta i performansi.

Dizajn lopte također je izazvao oduševljenje. Sa crnim krilima i kombinacijom zeleno-narandžastih boja, lopta simbolizuje kretanje igrača po terenu. Na površini lopte bit će istaknute i zastave svih učesnika Evropskog prvenstva, čime će se dodatno naglasiti svjetskoj publici da je ovo poseban trenutak u svijetu nogometa.

Adidas Fussball Liebe je svečano predstavljena, a ova lopta će zasigurno privući pažnju zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Evropsko prvenstvo će biti prilika za igrače da iskažu svoje vještine s ovom inovativnom i naprednom loptom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -