Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSvijetSvijetRuski ambasador potvrdio Putinovu posjetu Sjevernoj Koreji

Ruski ambasador potvrdio Putinovu posjetu Sjevernoj Koreji

Ruski ambasador u Sjevernoj Koreji Aleksandar Macegora potvrdio je dolazak ruskog predsjednika Vladimira Putina u Sjevernu Koreju. Ova informacija je potvrđena za ruske medije, a Macegora je istakao da se Putin “aktivno priprema” za posjetu.

Podsjećamo da je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un posjetio Rusiju tokom septembra ove godine, kada je Putin obećao pomoć Sjevernoj Koreji za izradu satelita. Kremlj je također izjavio da želi izgraditi partnerstvo sa Sjevernom Korejom “u svim područjima”, ali još uvijek nije potvrdio datum posjeta.

Rusija je u proteklom periodu ojačala veze sa Sjevernom Korejom i drugim zemljama koje su neprijateljski nastrojene prema Sjedinjenim Američkim Državama. Ovo jačanje veza izazvalo je zabrinutost na Zapadu.

Morate se prisjetiti da su Ukrajina i Amerika ranije optužile Rusiju da koristi sjevernokorejske balističke projektile kratkog dometa u napadima na Ukrajinu. Ove optužbe su imale za cilj da ukažu na jačanje veza između Rusije i Sjeverne Koreje.

Pored toga, novine Vedomosti su citirale trgovinskog dužnosnika u Vijetnamu koji je prošlog mjeseca izjavio da je ključno trgovinsko pitanje između ove dvije zemlje “bankarska infrastruktura za novčane transfere”.

Posjeta Putina Sjevernoj Koreji obećava značajan razvoj odnosa između ove dvije zemlje, a za Zapad predstavlja izvor zabrinutosti. Svi s nestrpljenjem očekuju dodatne informacije o datumu i detaljima ove posjete.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -