Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometSelektor Italije Luciano Spalletti analizirao duel sa Zmajevima

Selektor Italije Luciano Spalletti analizirao duel sa Zmajevima

Nakon nedavnog susreta sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, selektor Italije Luciano Spalletti je iznio svoje utiske o utakmici. Italija je slavila pobjedu, ali je Spalletti primijetio nekoliko problema koji će morati biti riješeni prije Europskog prvenstva.

Jedan od problema je bila realizacija. Iako je Italija imala puno prilika, nisu uspjeli postići više golova. Spalletti je naglasio da su njegovi igrači morali biti bolji u završnici i iskoristiti šanse koje su imali. Također, selektor je primijetio da je presing protivnika bio jači od njihovog vlastitog, što će morati biti poboljšano uoči Eura. Vezni igrači će imati ključnu ulogu u pojačanom presingu.

Posebno je Spallettijevu pažnju privukao Gianluca Scamacca, koji je propustio nekoliko prilika da postigne gol protiv Zmajeva. Unatoč tome, Spalletti je pohvalio Scamaccu i istakao da je mladi napadač na pravom putu da postane važan igrač u timu.

Također, Spalletti je otkrio da će Federico Chiesa igrati na lijevoj strani tijekom Eura i da će biti fokusiran na situacije jedan na jedan s protivnikom, u kojima je iznimno opasan.

Na kraju, selektor je naglasio da ekipa mora ući u “atmosferu pravih utakmica” i popuniti rupe u svom igri prije početka Eura. Vrijeme za pripreme je sve manje, ali Spalletti vjeruje u svoje igrače i njihovu sposobnost da se prilagode i poboljšaju.

Rezultat protiv Bosne i Hercegovine nije bio idealan za Italiju, ali Spallettijeva analiza daje nadu da će ekipa biti spremna za izazove koji ih očekuju na Euru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -