Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeZanimljivostiZanimljivostiNesvakidašnji prizor: Delfini se pojavili u neumskom zaljevu

Nesvakidašnji prizor: Delfini se pojavili u neumskom zaljevu

Jutarnja šetnja obalom Neuma u Bosni i Hercegovini postala je nezaboravna za jednog čitatelja portala Klix.ba. Naime, čitatelj je proslijedio snimak na kojem se može vidjeti nekoliko delfina kako izranjaju iz vode u neumskom zaljevu.

Ovaj nesvakidašnji prizor je izazvao veliko oduševljenje među posmatračima koji su se zatekli na obali. Iako veza između delfina i mora nije neuobičajena, nije često da se ova morska bića pojavljuju u zaljevu Neum.

Biolog Pavle Spasojević iz Mostara objasnio je da ova pojava može biti povezana s prisustvom velike količine plave ribe u akvatoriju Neuma. Delfini se obično kreću za ovom vrstom ribe, a upravo njeno prisustvo ih je dovelo u ovaj zaljev. Iako su delfini više naviknuti na veće vode, gdje imaju više prostora i koncentraciju ribe, posljednjih godina postaju sve češća pojava u Neumu.

Delfini, koji su poznati po svojoj ljubaznosti i inteligenciji, žive u grupama i uvijek privlače veliku pažnju promatrača. Njihova prisutnost u neumskom zaljevu je još jedan razlog zašto ova destinacija postaje sve interesantnija. Turisti i lokalni stanovnici imaju priliku da dožive jedinstveno iskustvo promatranja ovih prelijepih morskih stvorenja.

Posmatranje delfina je ne samo zabavno, već predstavlja i poseban doživljaj u prirodi. Neum je poznat po svojoj ljepoti i bogatoj flori i fauni, a sada je ova destinacija dobila još jedan adut – delfine u njihovom zaljevu.

Zato, ukoliko putujete u Neum, ne propustite ovu rijetku priliku da budete svjedoci jedinstvenog susreta s delfinima. Uživajte u prirodi i otkrijte čaroliju ovog malog bh. grada na moru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -