Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeSvijetSvijetTragična smrt 23-godišnjakinje nakon napada pasa u Irskoj

Tragična smrt 23-godišnjakinje nakon napada pasa u Irskoj

23-godišnja djevojka iz irskog sela Ballyneety izgubila je život nakon što ju je 4. juna usmrtio pas u njenom domu. Tragedija se desila dok je sestra djevojke bila prisutna, ali nažalost nije uspjela pružiti pomoć. Hitna pomoć je brzo stigla na mjesto događaja, ali su mogli samo konstatovati smrt.

Pas koji je izazvao napad je uspavan, a vlasti su oduzele i nekoliko drugih pasa koji su se nalazili u kući. Za sada još uvijek nije poznato koja je pasmina psa koji je usmrtio nesretnu djevojku.

Lokalni svećenik Michael Hanley izjavio je da je policija ogradila kuću gdje se napad desio. Također je naveo kako pretpostavlja da je porodica preselila iz jednog dijela zemlje u drugi kako bi živjela u unajmljenoj kući. Detalji oko razloga ovog preseljenja nisu poznati.

Ministrica za socijalnu politiku Heather Humphreys izjavila je da će se provesti istraga kojom će se utvrditi šta se tačno desilo u ovoj tragičnoj situaciji. Ona je posebno naglasila potrebu za većom kontrolom nad psima.

Ova nesrećna vijest je još jedan podsjetnik koliko je važno osigurati sigurnost i kontrolu nad kućnim ljubimcima. Bez obzira na njihovu veličinu ili pasminu, svaki pas može postati nasilan i izazvati ozbiljne povrede ili čak smrt. Stoga, posjednici pasa trebaju biti svjesni svoje odgovornosti i preduzeti sve mjere kako bi osigurali sigurnost svoje porodice i zajednice.

Nadamo se da će istraga pružiti odgovore na mnoga pitanja i da će obitelj preminule djevojke moći pronaći neki oblik utehe u ovim teškim trenucima gubitka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -