Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeRegijaCentar Zagreba od juna do oktobra dostupan električnim vozilima "Fulir"

Centar Zagreba od juna do oktobra dostupan električnim vozilima “Fulir”

Vlasti su najavile da će od 15. juna u centru grada biti dostupan prijevoz električnim vozilima pod nazivom “Fulir”. Ovaj pilot projekt ima za cilj olakšati svakodnevicu građanima Zagreba i poboljšati kvalitet života u centru grada.

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, ističe da “Fulir” predstavlja više od obične usluge prijevoza. On je korak ka održivijem, pristupačnijem i srdačnijem Zagrebu za sve građane. Ovaj oblik prijevoza prvenstveno je namijenjen starijim osobama, teško pokretnima i osobama s invaliditetom, ali će biti dostupan i drugim građanima i turistima.

Električna vozila “Fulir” imaju kapacitet za pet putnika i bit će dostupna svakodnevno od 8 do 20 sati. Korisnici će moći naručiti prijevoz i putem telefonskog poziva, a vozači će samostalno odgovarati na pozive, dogovarati lokacije i rute prevoza.

Naziv “Fulir” odabran je u čast kultnog zagrebačkog filma “Tko pjeva zlo ne misli”. Gradski čelnici su odlučili da se nadahnu konceptom “Kavalira” iz Ljubljane i implementiraju sličan model pružanja javnog prijevoza.

Ovaj pilot projekt će biti dostupan građanima Zagreba do kraja oktobra, a očekuje se da će olakšati svakodnevno putovanje i doprinijeti smanjenju gužvi i zagađenja u centru grada.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -