Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinAuto IndustrijaFiat predstavlja novi hibridni model 500 Ibrida

Fiat predstavlja novi hibridni model 500 Ibrida

Fiat, poznati proizvođač automobila, najavio je dolazak novog hibridnog modela 500 Ibrida. Iako će se popularni model 500e i dalje nuditi kao potpuno električno vozilo, novi hibridni “brat” će se ubrzo pridružiti ponudi. Model 500 Ibrida će biti stvoren obrnutim inženjeringom kako bi se integrisao motor s unutrašnjim sagorijevanjem. Prema riječima iz Fiata, novi model će na tržište stići krajem 2025. ili početkom 2026. godine.

Razlog za razvoj hibridnog modela je odlazak aktuelnog 500 sa SUS motorom nakon 17 godina. Iako je model baziran na Pandi i i dalje veoma popularan među kupcima, novi propisi EU o cyber sigurnosti su postali problem za ovaj automobil. Fiat je mogao unaprijediti aktuelni model, ali bi to donijelo velike troškove. Zato je odlučeno da se adaptira sofisticiraniji model 500e i da se proizvodi dva modela u postrojenju Mirafiori u Torinu, Italija. Nažalost, postrojenje trenutno nije dovoljno iskorišteno zbog slabe potražnje za električnim vozilima, pa će ovaj novi plan riješiti taj problem kapaciteta. Aktuelni model 500 sa SUS motorom se proizvodi u Poljskoj.

Direktor Fiata Olivier Francois istakao je da će novi model 500 Ibrida biti dizajniran i proizveden u Italiji, u Mirafioriju. Fiat nastavlja ulagati u Italiju i prepoznaje stratešku važnost Mirafiorija za brend. Još uvijek nisu objavljene fotografije novog modela 500 Ibrida, ali je Fiat predstavio specijalno izdanje modela 500e namijenjeno italijanskim kupcima. Ovaj kabriolet dolazi s baterijom kapaciteta 42 ili 23,8 kWh, 360 dron sistemom za parkiranje, JBL ozvučenjem snage 320W te hromiranim detaljima.

Fiatova najava dolaska hibridnog modela 500 Ibrida donosi nove mogućnosti kupcima koji preferiraju hibridna vozila. Ovo je korak prema elektrifikaciji Fiatove ponude i prilika da se udovolji zahtjevima tržišta i novim zakonima. S obzirom na popularnost modela 500, očekuje se veliko interesovanje za novi hibridni model.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -