Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometKarim Benzema posjetio kamp reprezentacije Alžira i podržao ih pred kvalifikacijski meč

Karim Benzema posjetio kamp reprezentacije Alžira i podržao ih pred kvalifikacijski meč

Karim Benzema, poznati francuski nogometaš, posjetio je kamp reprezentacije Alžira uoči njihove kvalifikacijske utakmice protiv Gvineje za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Benzema, iako je mogao nositi dres Alžira, odlučio je igrati za Francusku, ali to ga nije spriječilo da održi vezu sa zemljom svojih roditelja.

Napadač Al-ittihada primio je posebno priznanje kada mu je uručen dres s njegovim imenom. Nakon treninga, pozirao je s nekoliko igrača iz tima koji predvodi Vladimir Petković. Benzema je izrazio svoje oduševljenje što je imao priliku posjetiti reprezentaciju Alžira, kao i samu zemlju.

U video-snimku koji je emitirao Alžirski nogometni savez, Benzema je izjavio: “Ovo je prvi put da sam ovdje, prvi put i u Alžiru, pa su me zamolili da dođem i posjetim reprezentaciju. Vidio sam igrače, izgledaju u dobroj formi. Nadam se da će u četvrtak, inšaAllah, imati dobar meč i pobijediti.”

Benzema će biti prisutan večeras na tribinama stadiona “Nelson Mandela” u Barakiju kada Alžir dočekuje Gvineju. Njegova podrška sigurno će dodati motivaciju igračima u ključnom trenutku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Karim Benzema je već ostavio dubok trag u francuskom nogometu i postao jedan od najutjecajnijih igrača svoje generacije. Njegovo priznanje reprezentaciji Alžira dodatno žari njegov odnos s oba tima. Iako je odlučio igrati za Francusku, on pokazuje da cijeni i podržava svoje korijene i zemlju svojih roditelja.

Ova gesta Benzeme je odraz njegove povezanosti s ljudima i bez obzira na političke ili sportske granice, on pronalazi načine da pokaže svoju podršku. Sigurno je da će njegova posjeta podići moral i samopouzdanje alžirskim igračima dok se bore za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Nadamo se da će utakmica biti zanimljiva i ispunjena strastvenom igrom, a Benzema će biti tamo da podrži alžirsku reprezentaciju i bude dio tog važnog trenutka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -