Subota, 28 Septembra, 2024
HomeSportNogometBiH fudbalerke preokretom u finišu utakmice do pobjede nad Maltom

BiH fudbalerke preokretom u finišu utakmice do pobjede nad Maltom

BiH ženska fudbalska reprezentacija ostvarila je vrijednu pobjedu nad Maltom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Djevojke selektora Selvera Hodžića uspjele su preokrenuti rezultat i postići pobjedonosni gol duboko u sudijskoj nadoknadi.

Utakmica je počela sa inicijativom BiH, međutim u 10. minuti Malta je iznenadila golom Marie Farrugia. Nakon primljenog gola, BiH je pojačala napade, ali su bili bezuspješni u pokušaju da dođu do poravnanja.

Nervoza je rasla, a prilika za izjednačenje se ukazala u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je dosuđen jedanaesterac za BiH. Nažalost, Milena Nikolić je očajno izvela penal i poslala loptu preko gola.

U drugom poluvremenu, Malta je nastavila čvrsto držati svoju odbranu, ali BiH nije odustajala. Napori su se isplatili u 64. minuti kada je Milena Nikolić postigla gol za izjednačenje.

Kada se činilo da će utakmica završiti neriješeno, BiH je pronašla snagu i postigla pobjedonosni gol duboko u sudijskoj nadoknadi. Radost je bila neopisiva, kako za igračice tako i za selektora Hodžića.

Ova pobjeda donosi BiH važne bodove u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Djevojke su pokazale karakter i upornost i dokazale da su sposobne da se nose sa izazovima koji im se postavljaju.

Naredne utakmice će biti ključne za dalji plasman BiH na putu ka Svjetskom prvenstvu. Selektor Hodžić ima povjerenje u svoj tim i vjeruje da će djevojke nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima.

Sveukupno, pobjeda protiv Malte je važan korak naprijed za BiH žensku fudbalsku reprezentaciju i pobuđuje nadu za uspješan nastavak kvalifikacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -