Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaMladić u Gradačcu razbio policijski auto, prijetio da će baciti bombu pa...

Mladić u Gradačcu razbio policijski auto, prijetio da će baciti bombu pa povrijedio četiri policajca

Općinski sud u Gradačcu odredio je jednomjesečni pritvor za Bešira Velagića (21) iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari u stjecaju sa sprečavanjem službene osobe u vršenju službene radnje.

Prema informacijama iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, incident se dogodio 30. maja 2024. godine u večernjim satima na parkingu ispred Policijske uprave Gradačac. Velagić je navodno više puta udario policijsko vozilo čekićem “macola”, razbijajući stakla i lim. Zatim se popeo na krov vozila i nastavio sa uništavanjem.

Kada su policijski službenici pristupili Velagiću i naredili mu da prestane sa uništavanjem, on je počeo prijetiti policajcima i pokušao sići sa vozila kako bi se fizički obračunao sa njima. Međutim, tokom pokušaja silaska, propao je kroz razbijeno vjetrobransko staklo u gepek vozila. Nakon izvlačenja iz vozila, pružao je otpor i udarao policajce rukama i nogama sve dok ga nisu stavili pod kontrolu.

Bešir Velagić odmah je lišen slobode, a nadležne službe su obavile kriminalističku obradu. Istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Gradačac podnijeli su izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Tužilaštvu.

Mladom Gradaččaninu sada prijeti kazna zbog oštećenja tuđe imovine i sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -