Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeOstali sportoviHabib Nurmagomedov poslao snažnu poruku Donaldu Trumpu nakon UFC borbe

Habib Nurmagomedov poslao snažnu poruku Donaldu Trumpu nakon UFC borbe

Bila je to borba za pojas šampiona u lakoj kategoriji (do 70 kg), gdje je šampion Islan Mahačev uspio odbraniti titulu protiv Dustina Poiriera spektakularnim zahvatom “brabo choke” u petoj rundi. Ali, dok su svi gledatelji pažljivo pratili njihov okršaj, jedan susret nakon borbe privukao je veliku pažnju.

U uglu Mahačeva nalazio se čuveni Habib Nurmagomedov, njegov trener i sparing partner, koji je bio u centru pažnje javnosti. Dan nakon borbe, mediji su se usredsredili na susret između Habiba i bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Tokom UFC događaja, Habib je pristupio Trumpu i poslao mu snažnu poruku u vezi sa ratom u Palestini. Nezavisni medij Independent objavio je da je Dagestanac rekao Trumpu: “Znam da ćeš zaustaviti rat u Palestini”.

Na ovo izjavu, Trump je odgovorio s obećanjem: “Mi ćemo ga zaustaviti. Ja ću zaustaviti rat.”

Ovaj susret izazvao je mnogo reakcija i rasprava u medijima i društvenim mrežama. Habib Nurmagomedov, poznat po svojoj borbi za pravdu i humanitarnom radu, pokazao je svoju podršku i brigu za stanje u Palestini.

UFC 302 u New Jerseyu ostavio je dubok trag ne samo u borilačkom svijetu, već i u političkom. Uz sve sjajne borbe koje smo vidjeli, ovaj susret između Nurmagomedova i Trumpa će zasigurno biti dugo pamćen.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -