Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeRegijaOporba u Čačku proglasila pobjedu na lokalnim izborima

Oporba u Čačku proglasila pobjedu na lokalnim izborima

Preliminarni rezultati lokalnih izbora u Čačku pokazuju da su opozicijske liste osvojile 57 posto glasova, dok je koalicija oko vladajuće stranke SNS dobila podršku od 43 posto birača. Pavle Jelisijević, iz Grupe građana “Probudimo Čačak”, izjavio je da je opozicija ostvarila pobjedu, usprkos manjoj izlaznosti i bojkotu birača koji podržavaju SNS.

“Naši glasači su u velikom broju izašli na birališta i ostvarili smo pobjedu. S druge strane, glasači vladajuće stranke su ostali kod kuće. Prema našim rezultatima, opozicija u Čačku je osvojila 57 posto glasova, dok je SNS koalicija dobila 43 posto”, izjavio je Jelisijević za N1.

On je također istakao da je Čačak postao drugi slobodan grad u Srbiji, nakon Niša. Ova pobjeda opozicije u Čačku predstavlja značajan trenutak za demokratski proces u zemlji.

Iako je tokom svog govora Aleksandar Vučić proglasio pobjedu SNS-a u Čačku, preliminarni rezultati pokazuju suprotno. Oporbene liste su privukle veću podršku birača, što ukazuje na potencijalne promjene u političkoj slici ovog grada.

Lokalni izbori u Čačku su važan indikator političke klime u Srbiji. Opozicija je odlučno nastupila i uspjela mobilizirati svoje glasače, dok je vladajuće stranke suočene s izazovom sve veće nezadovoljstva među građanima.

Naredni period će biti ključan za budućnost Čačka, gdje će opozicijske snage imati priliku da provedu politike i promjene koje su obećali biračima. S druge strane, vladajuća stranka će se suočiti s izazovom jače opozicije i traženjem rješenja za poboljšanje svoje pozicije.

Ova pobjeda opozicije može imati i širi utjecaj na političku scenu u Srbiji, potaknuti druge opozicijske grupe i pokrenuti promjene na nacionalnom nivou.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -