Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometMbappe stiže u Real Madrid kao slobodan igrač

Mbappe stiže u Real Madrid kao slobodan igrač

Kylian Mbappe, francuski fudbaler, stiže u Real Madrid kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa PSG-om. Očekuje se da će potpisati petogodišnji ugovor sa španskim klubom.

Transfer je već ozvaničen i biće predstavljen sljedeće sedmice, kako tvrdi pouzdani novinar Fabrizio Romano. Međutim, navijači će morati malo pričekati da vide Mbappea u novom dresu, jer se njegovo predstavljanje očekuje nešto kasnije.

Madridski klub i francuski napadač su se dogovorili da Mbappe doputuje u Madrid 15. ili 16. jula, nakon što završi nastup na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Francuske. Bez obzira na to koliko daleko Francuska dogura na turniru, Mbappe će se priključiti Realu.

Mbappe je postao poznat širom svijeta 2016. godine, kada je kao 18-godišnjak briljirao u dresu Monaca i odveo ih do titule prvaka. Samo godinu dana kasnije, PSG je kupio mladog talenta za impresivnih 180 miliona eura.

Sedam sezona kasnije, Mbappe će preći u Real Madrid, jedan od najvećih klubova na svijetu. Već je poznato da je fudbaler kupio vilu u Madridu, vrijednu 11 miliona eura, od bivšeg Reala igrača Garetha Balea.

Transfer Mbappea u Real Madrid izazvao je veliku pažnju i uzbuđenje među navijačima, dok se ostatak fudbalskog svijeta raduje viđenju talentiranog napadača u novom okruženju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -