Petak, 20 Septembra, 2024
HomeRegijaNevjerovatan prizor u Ivanjici: Ogromna zmija zaprepastila stanovnike centra grada

Nevjerovatan prizor u Ivanjici: Ogromna zmija zaprepastila stanovnike centra grada

Stanovnici Ivanjice u Srbiji su ostali u šoku kada su na obali rijeke Moravice ugledali ogromnu zmiju. Ovo nevjerovatno i za mnoge neobjašnjivo viđenje zaprepastilo je građane koji navode da do sada nikada nisu imali priliku vidjeti takvu zmiju na teritoriji svoje opštine.

Jedan od građana, Nebojša Đorđević, je izjavio: “Bio sam zaprepašten, zbog njene veličine podsjetila me je na anakondu, bukvalno. Dugačka je preko dva metra i debljine kao ruka. Mirno je ležala uz obalu. Ugledao sam je dok sam sa djecom šetao pored rijeke.”

Nakon što je Nebojša ugledao ovo “riječno čudovište”, stručnjaci su potvrdili da je u pitanju zmija smuk. Ova zmija, koja je napustila svoje uobičajeno stanište i došla do centra grada, je nahranila ribom iz rijeke Moravice i nakon toga zaspala.

Iako zmija smuk u principu nije opasna za ljude, neobična pojava ovako velike zmije je izazvala strah među stanovnicima. Ljudi su se uznemirili jer nisu bili sigurni kako će zmija reagirati ukoliko se probudi iz sna.

Lokalne vlasti su kontaktirane i nadležne ekipe su odgovorni na siguran način uklonili zmiju iz centra grada. Zmija smuk je prebačena u prirodno stanište, daleko od naseljenog područja, otklanjajući time svaku opasnost za građane Ivanjice.

Ova neobična pojava je privukla veliku pažnju medija i postala je jedan od razgovora u društvu. Mnogi se pitaju kako je ova zmija uspjela stići do urbanog područja grada. Bez obzira na to, građani Ivanjice se nadaju da neće ponovno imati ovakvo iskustvo i da će njihov grad ostati siguran od ovakvih susreta sa životinjskim vrstama koje nisu uobičajene za urbanu sredinu.

Za sada nema povratnih informacija o daljnjem kretanju ovakvih zmija u Ivanjici, ali građani su pozvani da ostanu oprezni i da u slučaju sličnih neobičnih pojava obavijeste lokalne vlasti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -