Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSvijetSvijetPucnjava u Hagenu: četiri osobe ranjene, osumnjičeni bjegunac u bijegu

Pucnjava u Hagenu: četiri osobe ranjene, osumnjičeni bjegunac u bijegu

Četiri osobe su danas ranjene u pucnjavi koja se dogodila u gradu Hagen, smještenom na zapadu Njemačke. Osumnjičeni počinitelj je identifikovan kao 34-godišnji Mehmet Ö., koji trenutno bježi od policije.

Prema informacijama dostupnim javnosti, osumnjičeni je najprije pucao u glavu svojoj trudnoj supruzi. Liječnici se sada bore za njen život. Nakon tog stravičnog čina, počinitelj je pobjegao na 7. sprat zgrade u kojoj žive, te je upucao vrata susjednog stana više puta.

Potom je osumnjičeni pobjegao sa mjesta zločina u svom vozilu, Mercedezu, te je odvezao do frizerskog salona udaljenog dva kilometra. Tamo je otvorio vatru prema troje ljudi, koje je također ranio.

Rodbina osumnjičenog počinitelja izjavila je za medije da su iznenađeni i šokirani činjenicom da je Mehmet Ö. izvršio ovakav zločin. Tvrdili su da nije pokazivao znakove nasilnog ponašanja te da je bio miran čovjek. Osumnjičeni i njegova supruga imaju četvero djece.

Policija intenzivno traga za odbjeglim osumnjičenikom. Dronovi su angažovani u potrazi, dok policijski helikopteri i psi tragači uključujući specijalne jedinice iz cijele Sjeverne Rajne-Vestfalije pretražuju obližnje šume.

Stanovnike područja u kojemu se dogodila pucnjava pozvano je da budu oprezni i da izbjegavaju dolazak na to područje dok policija ne obavi detaljne istrage i locira osumnjičenog počinitelja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -