Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaNove pljačke u Mostaru, ozlijeđeni i opljačkani vozači

Nove pljačke u Mostaru, ozlijeđeni i opljačkani vozači

Dva nova slučaja napada i pljačke prijavljena su policijskoj stanici u Mostaru. Prvo, E. K. iz Sarajeva prijavio je da su ga tri nepoznate osobe napale na području Vrapčića. Nakon što se zaustavio kako bi se odmorio, iza njega se zaustavilo drugo vozilo i iz njega su izašle tri osobe, jedan od njih s pištoljem. Opljačkali su ga, prisilili ga na udarce pištoljem i pobjegli, uzimajući njegov iPhone.

Drugom žrtvi, G. H. iz Ljubuškog, oteti su Mercedes i privatne stvari. Tri osobe su prijetile pištoljem, odvele ga u naselje Vrapčići, pretukli ga i ostavili s teškim povredama u Kruševu.

Srećom, policijski službenici MUP-a HNK identificirali su ove osobe istog dana. Trenutno se provode istrage kako bi se pronašli i priveli pravdi odgovorni za ova zlodjela.

Ovo su samo najnoviji slučajevi u nizu napada i pljački diljem Mostara. Vozači i građani pozivaju se na oprez prilikom putovanja i zaustavljanja na različitim lokacijama. MUP HNK poziva svjedoke koji imaju bilo kakve informacije o ovim slučajevima da se jave i pomognu u rasvjetljavanju ovih zločina.

Nadajmo se da će brza akcija i efikasna istraga policije dovesti do hvatanja počinitelja i osigurati sigurnost građana. Očekuje se da će se situacija smiriti s hvatanjem ovih kriminogenih elemenata.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -