Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeNajnovijePredstava "Vjernik" oduševila publiku u ambijentu Žute tabije

Predstava “Vjernik” oduševila publiku u ambijentu Žute tabije

Predstava “Vjernik”, rađena prema romanu bh. književnika Edina Urjana Kukavice, oduševila je publiku u Sarajevu sinoć u ambijentu Žute tabije. Režiser Mirza Mušija i glumci Adem Smailhodžić, Irfan Kasumović i Mirza Bajramović odveli su gledaoce u prošlost, podsjećajući na vrijednosti duhovnosti i čiste prirode.

Ova izvedba je podržana od strane Turističke zajednice Kantona Sarajevo, što ukazuje na njihovu podršku umjetnosti i kulturi. Autor romana Edin Urjan Kukavica naglašava da je “Vjernik” i danas, kao i prije devet godina kada je objavljen, inovativno književno djelo.

Nakon predstave, režiser Mušija je istakao da je ambijent Žute tabije pružio sasvim novu dimenziju predstavi. Scenografija, kostimi, muzika i glumačka igra savršeno su se uklopili sa turističkim ambijentom, stvarajući posebno iskustvo za publiku. Njegovo zadovoljstvo zbog ovog iskustva bilo je očigledno.

Atmosfera sa sinoćnjeg izvođenja će se ponoviti večeras jer je predstava ponovno zakazana za 20 sati na istom mjestu. Ulaz za predstavu je slobodan, pa se nadaju da će imati pun auditorij. Organizatori ističu da je Sarajevsko izvođenje predstave “Vjernik” doprinos diversifikaciji turističke ponude grada, jer nas educira o lokalnoj tradiciji, kulturi i baštini, te dodatno promovira dimenziju duhovnog turizma koja je u svijetu izuzetno tražena.

Ova predstava je pokazatelj da Sarajevo ima mnogo toga da ponudi turistima i u smislu duhovnog i kulturnog turizma. Izvedena u organizaciji INVENTA d.o.o. i Javne ustanove KSC Kakanj, predstava “Vjernik” je sjajna prilika da se uživa u umjetnosti i istovremeno upozna duhovna dimenzija Sarajeva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -