Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSvijetSvijetDonald Tramp Prikupio Preko 50 Miliona Dolara Donacija Nakon Objave Presude

Donald Tramp Prikupio Preko 50 Miliona Dolara Donacija Nakon Objave Presude

U prva 24 sata nakon što je bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) proglašen krivim po 34 tačke optužnice, njegova kampanja za ovogodišnje izbore prikupila je više od 50 miliona dolara donacija. Savjetnici Trampove kampanje, Kris Lasivita (Chris LaCivita) i Suzi Vajls (Susie Wiles), izjavili su da je donatorski novac stizao u nevjerovatno brzom tempu, više od dva miliona dolara po satu.

Glasnogovornik kampanje je obavijestio donatore da povremeno dolazi do kašnjenja u prikupljanju donacija zbog velikog odaziva. “Samo nekoliko minuta nakon što je objavljena presuda lažnog suđenja, naš digitalni sistem prikupljanja sredstava bio je preopterećen”, kazali su Lasivita i Vajls.

Podsjećamo, Tramp je proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata s ciljem prikrivanja isplate za šutnju porno zvijezde Stormi Danijels (Stormy Daniels) 2016. godine.

Ova vijest izazvala je veliki interes kod Trampovih pristaša, koji su željni podržati svog omiljenog političara. Donacije koje stižu u ovako velikim iznosima jasan su pokazatelj da Trampov utjecaj i dalje snažno djeluje na političku arenu.

S obzirom na veliki financijski resurs koji će biti na raspolaganju Trampovoj kampanji za sljedeće izbore, nema sumnje da će on iskoristiti svaku priliku kako bi se vratio u politički vrh. Pitanje je samo na koji način će koristiti ove donacije i kakve promjene će pokušati ostvariti na političkoj sceni.

Trampovi pristaše tvrde da je presuda protiv bivšeg predsjednika politički motivisana te da je on žrtva lova na veštice. Oni vjeruju u njegovu nevinost i spremni su podržati njegovu kandidaturu bez obzira na optužbe protiv njega.

S druge strane, kritičari smatraju da Trampov uspjeh u prikupljanju donacija ukazuje na to da neki dijelovi američkog društva i dalje podržavaju i vjeruju u njega, bez obzira na negativne kontroverze koje su pratile njegovu političku karijeru.

Nakon objave presude, ostaje vidjeti kako će se ova situacija odraziti na političku scenu i hoće li Tramp uspjeti povratiti povjerenje javnosti koje je izgubio. Sudeći prema visokim donacijama koje su stigle nakon presude, nije isključeno da se Amerika suočava s povratkom jednog od najkontroverznijih političara u svojoj nedavnoj povijesti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -