Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeNajnovije"Sarajevo Photography Festival: Proglašeni pobjednici trećeg izdanja i dodijeljen Grand Prix!"

“Sarajevo Photography Festival: Proglašeni pobjednici trećeg izdanja i dodijeljen Grand Prix!”

Treći po redu Sarajevo Photography Festival održava se u periodu od 27.05 do 02.06.2024. godine. Večeras je u BKC-u održana zvanična ceremonija dodjele nagrada i centralni događaj festivala, na kojem su proglašeni pobjednici u svih osam kategorija, te ukupni Grand Prix pobjednik, koji je osvojio 4.000KM.

Ovogodišnji Grand Prix pripao je Ivanu Gundiću iz Hrvatske, koji je svojom fotografijom osvojio srca žirija. Festival se takmičio u osam kategorija: Dokumentarna, Life, Portret, Moda, Konceptualna fotografija, Mobilna, Vjenčanja i Pejzaž, pri čemu je svaki dobio svoju zvijezdu.

Program festivala izuzetno je bogat, sastoji se od izložbi svjetski poznatih autora, predavanja i radionica namijenjenih fotografima iz cijele regije. Ove godine, festival je ostvario saradnju sa nekoliko drugih regionalnih festivala, a rezultat toga je i izložba Kranj Foto Festa u saradnji sa Slovenačkom ambasadom u BiH.

Posjetitelji će imati priliku uživati u radovima poznatih autora, ali i upoznati se s novim talentima. Festival se održava na sedam različitih lokacija u Sarajevu, te je za sve ljubitelje fotografije osigurano raznovrsno iskustvo.

Sarajevo Photography Festival svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, kako profesionalnih fotografa, tako i ljubitelja umjetnosti. Ovaj festival je postao nezaobilazan događaj na kulturnoj mapi Sarajeva i prilika da se promoviše fotografija kao izuzetna forma umjetnosti.

Pratite ovogodišnje izdanje Sarajevo Photography Festivala kako biste uživali u najboljim radovima fotografa iz svih kategorija i upoznali nove talente!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -