Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSvijetSvijetOtac ubijene djevojčice iz Botošana želio preuzeti starateljstvo zbog loše brige majke

Otac ubijene djevojčice iz Botošana želio preuzeti starateljstvo zbog loše brige majke

Muškarac čiji je rad u inostranstvu spriječavao redovno viđanje djece, Valentin, pokušao je preuzeti starateljstvo nad svojim kćerkama. On tvrdi da njegova bivša supruga nije dobro brinula o djeci, što je rezultiralo smrću najstarije kćerke Marije S.

Osmogodišnja djevojčica je bila žrtva silovanja i ubistva, za koje se sumnja da je počinio brat njenog očuha. Nakon saznanja o ovom užasnom činu, Valentin se hitno vratio u Rumuniju, ali nažalost, prekasno da spasi svoju kćerku.

Rezultati obdukcije su potvrdili da je dijete silovano i zadavljeno. Valentin je javno izjavio da je nekoliko puta pokušao preuzeti starateljstvo nad djecom, jer se nije osjećao sigurnim zbog majčine brige o njima.

Nasilna smrt osmogodišnje djevojčice šokirala je cijelu zajednicu. Djevojčicino tijelo je pronađeno nekoliko sati nakon prijave nestanka, a policija je odmah krenula u potragu. Nakon intenzivne potrage, tijelo je pronađeno u šipražju nedaleko od kuće osumnjičenog.

Osumnjičeni brat majčinog očuha uhapšen je nakon što je pokušao pobjeći. Na saslušanju je priznao zločin, navodeći da je bio pijan i da je plašio da će djevojčica otkriti što je učinio.

Ova tragična priča je podsjetnik na važnost pravilne brige o djeci. Nadamo se da će pravda biti zadovoljena i da će se slični slučajevi izbjeći ubuduće.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -