Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometNova zakonska regulativa predlaže desetogodišnju zabranu učešća na sportskim priredbama za ponavljače

Nova zakonska regulativa predlaže desetogodišnju zabranu učešća na sportskim priredbama za ponavljače

Pripremite se za rigoroznije mjere protiv huligana na sportskim manifestacijama. Nova zakonska regulativa, koja će biti usvojena krajem godine, predlaže desetogodišnju zabranu prisustva na sportskim priredbama za sve koji su ponavljači u ovakvim deliktima.

Prema izjavama Dražena Levačića, ministra unutarnjih poslova, očekuje se da će ova mjera biti uvedena kako bi se suzbio porast incidenata na sportskim događanjima, posebno na nogometnim utakmicama. Kroz ovu zabranu želi se zaustaviti nasilje koje često uključuje organizirane članove navijačkih grupa.

“Prioritet nam je urediti ovu oblast, te imamo nultu toleranciju prema huliganima”, istakao je ministar, naglašavajući da su mladi najugroženija grupa koja se često upliće u ovakve incidente.

Pored toga, novi zakon predviđa i pooštravanje kazni za huliganizam. Minimalna financijska kazna povećana je sa 300 na 800 eura, dok se maksimalna kazna povećala sa 800 na 5.000 eura.

Također, ovlaštenja policije bit će proširena kako bi se efikasnije borila protiv huliganizma. Policija će sada moći naknadno reagirati u slučaju bjekstva počinitelja ako bude uhvaćen kako pali ili baca pirotehnička sredstva na teren, dok je do sada morala uhvatiti počinitelja na licu mjesta.

Borba protiv pirotehnike također je jedan od prioriteta. Ministar Levačić izjavio je da je teško spriječiti upotrebu pirotehničkih sredstava u potpunosti, ali će se poduzeti dodatni koraci kako bi se smanjila njihova zloupotreba. Stadioni će biti dosljedno pregledani prije utakmica, a identificiranje pojedinaca u sigurnosnim službama koji pružaju pomoć huliganima također će biti prioritet.

Nova regulativa i pooštravanje mjera trebali bi pružiti veću sigurnost na sportskim priredbama i smanjiti nasilje koje često narušava sportski duh i ugrožava sigurnost gledatelja i sudionika.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -