Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSvijetSvijetBivša američka ambasadorica Nikki Haley postala meta kritika zbog kontroverzne fotografije na...

Bivša američka ambasadorica Nikki Haley postala meta kritika zbog kontroverzne fotografije na društvenim mrežama

Fotografiju bivše američke ambasadorice u Ujedinjenim narodima, Nikki Haley, objavio je član izraelskog parlamenta i bivši ambasador u UN-u, Danny Danon, u utorak na svojim društvenim mrežama. Na fotografiji se može vidjeti Haley kako kleči i piše po školjci ljubičastim flomasterom.

“Završi s njima. Ovo je napisala moja prijateljica, bivša ambasadorica Nikki Haley”, napisao je Danon u svojoj objavi. Fotografija je brzo postala viralna i izazvala lavinu kritika.

Haley je u svojoj poruci na školjci ostavila zanimljivu poruku: “Amerika (simbol srca) Izrael, uvijek.” Međutim, mnogi su je optužili da podržava nasilje i bombaške napade na civile.

Nakon objave fotografije, mnogi korisnici društvenih mreža su isticali da nikakve bombe ne bi trebale biti podržane ili napisane na ovakav način. Bombe kakve je potpisala Haley dovele su do smrti hiljada nevinih Palestinaca. Samo u posljednjem napadu u Rafahu poginulo je najmanje 72 Palestinca, dok su stotine ranjene.

Nikki Haley je postala poznata po svojim konzervativnim stavovima, ali ova kontroverzna fotografija izazvala je dodatne kritike i osude.

Ostaje da se vidi kako će se Haley oglasiti i da li će se izvinuti zbog ove kontroverzne objave.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -