Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeSvijetSvijetNasilje eskalira u Rafahi: Prekinute komunikacije i granatiranje stambenih zgrada

Nasilje eskalira u Rafahi: Prekinute komunikacije i granatiranje stambenih zgrada

Prema izvještaju Al Jazeere, izraelska vojska (IDF) je izvršila racije u južnom i zapadnom Rafahu, uništavajući stambene zgrade u centru grada. Kao rezultat toga, komunikacije su prekinute, a internet je nedostupan u ovom području.

Svjedoci i lokalni novinari iz Rafaha izvijestili su da su izraelski tenkovi stigli do centra grada, prvi put u ovom sukobu. Ovi tenkovi su primijećeni u blizini džamije Al-Awda, koja je centralna znamenitost Rafaha.

Ovo nasilje dolazi u sklopu pojačanih artiljerijskih i zračnih napada izraelske vojske na Rafahu. Izraelski tenkovi su također stacionirani u izbjegličkim kampovima Yibna i Shabura, u južnom dijelu grada.

Stanovnici Rafaha su suočeni s opasnim uvjetima i strahom od daljnjeg nasilja. Prekid komunikacija i nedostupnost interneta dodatno otežavaju situaciju, jer se građani ne mogu informirati i brinuti za svoje najmilije.

Ovaj novi val nasilja samo produbljuje napetosti između dvije strane i nudi malo nade za mirno rješenje konflikta. Međunarodna zajednica poziva na suzdržanost i dijalog kako bi se okončalo trenutno nasilje i postigao trajni mir u Rafahi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -