Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeF1Charles Leclerc ostvario svoju prv historicnu domaćodomaću pobjedu na Monaku

Charles Leclerc ostvario svoju prv historicnu domaćodomaću pobjedu na Monaku

Monako je bio domaćin jedne od najuzbudljivijih trka u Formuli 1 ove sezone. Mladi vozač Ferrarija, Charles Leclerc, osvojio je svoju prvu domaću pobjedu na čuvenoj stazi u Monte Carlu.

Leclerc je rođen u Monacu i stanovnik Monte Carla, što mu je omogućilo da se nakon pobjede vrati kući čak i na biciklu. Od starta utrke, Leclerc je dominirao sa pole positiona i uspješno održao vodeću poziciju tokom čitavog trke. Ovaj trijumf značajan je za Leclerca jer je već startao sa prvog mjesta na Monaku 2021. i 2022. godine, ali do sada nije uspio osvojiti prvo mjesto.

“Ispunio sam svoj san osvajanjem domaće trke u Formuli 1. Hvala svima koji su me podržali i pomogli mi da ostvarim ovaj uspjeh”, rekao je Leclerc nakon utrke.

Ova pobjeda je bila posebno emotivna za Leclerca i njegove navijače jer je dosad kod kuće osvojio samo četvrto mjesto. Sa samo 26 godina, Leclerc je ostvario šestu pobjedu u karijeri i pokazao svoj potencijal kao jedan od najtalentiranijih vozača u Formuli 1.

Sljedeća utrka u šampionatu Formule 1 održat će se od 7. do 9. juna u Kanadi. Svi pogledi će biti upereni ka Leclercu, nakon njegove impresivne pobjede na Monaku.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -