Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeNajnovijePremijera predstave "Ro i Juju" u Narodnom pozorištu Sarajevo

Premijera predstave “Ro i Juju” u Narodnom pozorištu Sarajevo

Sarajevo – Večeras u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, premijerno će biti izvedena predstava “Ro i Juju” u režiji Li Delong (Lee). Ova predstava predstavlja dekonstrukciju Šekspirovog klasika “Romeo i Julija” na jedan potpuno nov način – u stilu pozorišnog klauna.

Glavne uloge, Ro i Juju, tumače talentirani glumci Dino Bajrović i Aida Bukva, dok ostale uloge ostvaruju Faruk Hajdarević, Alen Konjicija, Mona Muratović, Merima Lepić Redžepović, Nerman Mahmutović, Mediha Musliović, Merjem Šiljak uz pratnju muzičara Daria Kosa i Vedrana Vujice.

Ova predstava predstavlja pravu umjetničku avanturu, koja će sigurno privući pažnju publike svojim originalnim pristupom i svježim interpretacijama. “Ro i Juju” je do sada već stekla veliku popularnost u svijetu pozorišta, te su s nestrpljenjem iščekivane reakcije publike na ovim prostorima.

U isto vrijeme, u okviru regionalnog festivala RUTA Dramski teatar Skopje, na sceni Kamernog teatra 55 biće izvedena predstava “Heda Gabler” u režiji Vasila Hristova. Ova poznata dramska priča je svjetski poznata, a s obzirom da je izvedena u okviru festivala, očekuje se visok kvalitet izvedbe i zanimanje publike.

Ukoliko ste ljubitelj kazališta i umjetnosti, ovo su dvije predstave koje ne biste smjeli propustiti. Uživajte u vrhunskoj glumi i jedinstvenim interpretacijama!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -